Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сонячні панелі як альтернативне джерело енергії

Сонячні панелі стають дедалі популярнішими серед власників приватних земельних ділянок.

Це ідеальне джерело отримання електроенергії, яка продукується весь рік, не шкодить екології і може живити навіть ціле селище. До того ж, це може бути прибутковою справою, адже електроенергію потім можна продавати.

Оскільки сонячні панелі перетворюють енергію сонця на електричну, для отримання максимальної результативності необхідно розмістити їх таким чином, щоб промені сонця поглиналися перпендикулярно. Для правильної установки важливо залучити фахівця, який візьме до уваги ландшафт ділянки та особливості будови. Залежно від бажаного обсягу виробітку енергії можна розмістити панелі на землі чи на даху будинку.

Що потрібно для монтажу?

Для монтажу конструкцій від господаря вимагається лише укладення договору з компаніями, що надають такі послуги. Для коректної установки потрібно підібрати і купити кріплення для сонячних панелей, що гарантують безпеку експлуатації. Класичні варіанти:

  • Комбінований гвинт-шуруп: використовується, якщо установка проводиться на дерев'яну основу. Метиз зазвичай виготовляється з нержавіючої сталі А2 або А4;
  • Т-подібний болт і гайка: призначені для модулів і мають спеціальні виступи;
  • Кронштейни та затискачі: виготовляються зі сталі та підходять для використання на різні поверхні.

Залежно від особливостей сонячних панелей вироби можуть відрізнятися, тому з питань вибору краще звернутися за консультацією до фахівця.

Або ж для економії завжди можна придбати готові набори з усім необхідним. Навіть невелика панель може принести велику кількість енергії у сонячний день, що дозволяє почати заробляти чи забезпечувати себе електрикою.

Використання сонячних панелей набирає популярності, через що попит на кріплення збільшується. В той же час економити на кріпленнях до сонячних панелей не варто, тому що від їхньої якості залежить безпека експлуатації конструкції. Найкращим рішенням будуть деталі з нержавіючої сталі. Вони не зіпсуються протягом усього часу використання. Кількість кріплень залежатиме від обсягів та розмірів обраних сонячних панелей.

Купівля кріплень

Якщо хочете, щоб ваша покупка була вигідною та служила довго, зверніть увагу на те, яка ціна на кріплення для металевих конструкцій у магазині Dinmark. У каталозі можна знайти металовироби від перевірених виробників, тож ви точно будете впевнені у якості. Доставка замовлень проводиться по всій території країни згідно з тарифами поштового оператора. Також у магазині є широкий асортимент метизної продукції, яку можна використовувати у будівництві та промисловості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ