Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває весняно-літня заборона вилову водних біоресурсів

На Львівщині триває весняно-літня заборона вилову водних біоресурсів. Про це сьогодні, 13 червня, розповіли у межах брифінгу щодо підбиття підсумків рибоохоронної роботи у нерестовий період.

ʺНа Львівщині триває весняно-літня заборона вилов водних біоресурсів у водних сільськогосподарських об’єктах області. З 1 квітня відповідно до розпорядження голови Львівської ОДА та наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області згідно з якими на території області діє така заборона. Триває заборона 3 місяці – з 1 квітня до 30 червняʺ, - начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області Леонід Кравец.

Проте, за його словами, на території Львівської області є ряд водних об’ктів, на яких нерестовий період уже завершено. Триває нерест лише в придаткових системах водних об’єктів, де ця заборона триватиме до кінця червня.

Цього року Львівський рибоохоронний патруль за час нерестового періоду на Львівщині виявив понад 800 порушень.

ʺПеріод нересту – особливий період для водних біоресурсів, тому є потреба у активізації роботи інспекційного складу і допомоги у тому числі громадськості. У нас зареєстровано 109 осіб, яким ми надали право бути громадським інспектором. Такі люди активно допомагають нам у рибоохоронній роботіʺ, - розповів  Леонід Кравец.

Зазначимо, що у період нересту 13 рибних господарств, які діють на території області, припинили промисловий вилов, а саме: вилов промисловими знаряддями. Після 10 червня, оформивши відповідні документи матимуть право повноцінно здійснювати господарську діяльність.

ʺУ період,який зараз відбувається, фіксуються факти замору риби. У всіх випадках на місце виїжджає відповідна лабораторія і у випадку, коли є забруднюючі речовини, інспекція фіксує антропогенний вплив та розраховує відповідні збиткиʺ, - наголосив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак.

Зазначимо, що за порушення Правил рибальства в період нересту передбачено адміністративна або кримінальна відповідальність.

Відтак, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладання штрафу  на громадян у розмірі від 34 до 170 грн, для посадових осіб  510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

У залежності від ступеня завданих збитків, за грубі порушення  передбачена кримінальна відповідальність -  штрафів до 6800 грн або позбавлення волі на термін від трьох років з конфіскацією риболовецьких знарядь.

Окрім штрафу, за незаконний вилов правопорушнику нарахують суму компенсації за нанесені збитки за кожен виловлений вид риби, незалежно від її розміру і ваги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ