Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині учасники бойових дій отримали 4,9 тисяч га у власність

З початку запровадження ініціативи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками учасники бойових дій (АТО/ООС) та їх сім’ї отримали у власність 7394 земельні ділянки розташовані на території Львівської області, загальною площею 4882,8 га.

Ділянки призначені для садівництва, ведення особистого селянського господарства, індивідуального дачного будівництва. Про це Гал-інфо повідомили в Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області.

«Рішення щодо надання земельних ділянок захисникам Української державності приймаємо у співпраці з Львівською облдержадміністрацією, місцевими радами, представниками Ради ветеранів України, громадськими організаціями, які представляють інтереси учасників бойових дій та їх рідних. Зобов’язання взяті на себе нашою державою перед учасниками бойових дій виконуємо, і, завдяки, Максиму Козицькому, голові ЛОДА, який завжди з розумінням ставився до потреб наших військових, їх сімей, та надавав всебічну підтримку для забезпечення учасників АТО/ООС земельними ділянками на території Львівщини»,- зазначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Учасники бойових дій (АТО/ООС) приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (4586 земельних ділянок), особистого селянського господарства (2666 земельних ділянок) та індивідуального дачного будівництва (142 земельні ділянки).

Найбільше земельних ділянок було надано у Пустомитівському (1115 земельних ділянок) та Жовківському (997 земельних ділянок) районах Львівської області.

Загалом, Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області, надано учасникам АТО/ООС та членам їхніх сімей 12562 дозволи на розробку документації із землеустрою, на землі загальною площею 8590 га. Зараз триває процес оформлення ділянок у власність.

Довідково:

Ознайомитись з переліком пропонованих земельних масивів для надання у власність учасникам АТО, іншою важливою інформацією можна на сайті Держгеокадастру Львівщини, у рубриці "Інформація для учасників бойових дій (АТО/ООС) та членів їх сімей".

Нагадуємо, що безоплатна приватизація здійснюється громадянами України, які раніше не скористалися правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ