Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держгеокадастру продовжили асоційоване членство у OGC

Держгеокадастру продовжили асоційоване членство у Відкритому геопросторовому консорціумі (OGC). Про це повідомили в пресслужбі Держгеокадастру.

Відкритий геопросторовий консорціум (Open Geospatial Consortium, OGC) повідомив про продовження асоційованого членства Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру на один рік за підтримки Гідрографічного офісу Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (UK Hydrographic Office, UKHO).

Відповідно до Статуту OGC, затвердженого в редакції від 16 грудня 2021 року, серед прав асоційованого члена є доступ до програмного забезпечення та документації, які зазвичай випускаються OGC до того, як таке програмне забезпечення та документація будуть випущені в загальний доступ.

Для розбудови національної інфраструктури геопросторових даних Україні дуже важливо брати участь у робочих групах OGC, а саме мати доступ до розробки стандартів та сервісів провідними експертами зі стандартизації у сфері геопросторової інформації, а також мати можливість обміну досвідом та знаннями для вдосконалення національного геопорталу.

Нагадаємо, що у ході написання проєкту технічного завдання геопорталу національної інфраструктури геопросторових даних було використано 20 стандартів OGC.

Держгеокадастр надзвичайно цінує підтримку OGC та його членів під час воєнного стану в Україні.

Довідково

6 грудня 2022 року Держгеокадастр підписав угоду про асоційоване членство терміном на один рік у Відкритому геопросторовому консорціумі (Open Geospatial Consortium, OGC).

OGC – це міжнародна некомерційна організація, що веде діяльність з розроблення стандартів у сфері геопросторових даних і сервісів; створена в 1994 році зі штаб-квартирою у м. Вашингтон (США). Організація представляє понад 500 підприємств, державних установ, дослідницьких організацій та університетів з усього світу.

Серед учасників OGC – NASA, Amazon, TRIMBL, GOOGLE, Microsoft, MAXAR, BlackShark, ESA, Apple, Airbus, Esri, Ordance Survey (Великобританія), BKG (ФРН), Kadaster (Королівство Нідерландів), Statens Kartverk (Королівство Норвегія), Міністерство природніх ресурсів Канади та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ