Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили навчально-практичний центр «Сучасні європейські технології у зварювальному виробництві»

Сьогодні, 5 жовтня, на базі Львівського вищого професійного політехнічного училища відкрили навчально-практичний центр «Сучасні європейські технології у зварювальному виробництві». Центр створили для повноцінного навчання учнів на сучасному обладнанні за європейськими стандартами з професії електрогазозварник. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Сьогоднішній захід є прикладом того, як має бути в нашій країні, це – спільна робота освіти, бізнесу та молоді, яка здобуває знання. З одного боку – ми маємо добре місце для навчання, з іншого – бізнес матиме добрих працівників для того, щоб підприємства були успішні на ринку»,- зазначив у вітальному слові голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області звернувся до студентів навчального закладу.

«Ви маєте сьогодні шанс для успіху і цей шанс є тут на Львівщині, він є в Україні. І цей шанс використати дуже просто – це добре оволодіти професією. Використайте його», - додав Олег Синютка.

За кошти бізнес-партнерів та кошти спецрахунку навчального закладу провели повну реконструкцію зварювальної майстерні. Зокрема закупили обладнання для напівавтоматичного зварювання, для плазмового різання, ручного дугового зварювання, а також столи для зварювання, шліфувальні машини, станок для заточування вольфрамових електродів та інше обладнання і матеріали на загальну суму 1 млн 111 тис грн.

«Молодь – це наше майбутнє. І наша інвестиція в майбутнє це те, що ми робимо зараз. Тут є багато людей із хорошими навиками, але що важливо – це розвивати ці навики. Важливо навчити людей правильно і якісно працювати з цим обладнанням. Я дуже щасливий, що ми можемо тут співпрацювати з технічними закладами, адже ми можемо навчати справжніх професіоналів», - зазначив генеральний директор  ДП «Ен Джі Метал Україна» Крістен Бо Юстесен.

«Хочу, щоб ви здобули тут дійсно добру і потрібну освіту. І щоб ви заставили нас боротися за вас, щоб лишились тут і працювали на підприємствах, отримували достойну зарплату. Зробіть це – зробіть для нас і для України»,-  наголосив директор ДП «Ен Джі Метал Україна» Тарас Івванців.

Як розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, це вже 15 навчально-практичний центр на базі закладів професійної освіти в області, але єдиний за напрямком «зварювального виробництва».

«Цей центр є зразком співпраці бізнесу і закладу професійної освіти. Це дуже хороший приклад співпраці, адже діти окрім практики у приміщенні свого навчального закладу, мають можливість відвідати виробництво, пройти там практику і вже після завершення навчання іти туди на роботу. Окрім того ми маємо намір відкрити три навчально-практичні центри за кошти державного бюджету і п’ять навчально-практичних центрів за кошти з обласного бюджету», - зазначила Любомира Мандзій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ