Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили новий Дія.Центр

Новий центр надання адміністративних послуг обслуговуватиме 24 тисячі мешканців однієї з територіальних громад та у ньому надаватимуть понад дві сотні адміністративних послуг.

26-го січня, у Боринській територіальній громаді почав працювати шостий в області сучасний центр надання адміністративних послуг - Дія.Центр. Це перший у 2023 році в області ЦНАП, який відкрили за кошти субвенції з державного, обласного та місцевого бюджетів, повідомляє ЛОДА. 

Вартість реалізованого проєкту становить майже 9 мільйонів гривень  - майже половина суми виділена з обласного бюджету. За цю суму здійснили капітальний ремонт нежитлової  двоповерхової будівлі, закупили меблі, а також комп’ютерну техніку, у тому числі обладнання «електронна черга».

«Щодня ми працюємо над розширенням та модернізацією мережі центрів надання адміністративних послуг на території області. На сьогодні попри труднощі, спричинені війною, в громадах Львівської області працює 60 центрів надання адміністративних послуг, 16 територіальних підрозділів, 205 віддалених робочих місць та 1 мобільний ЦНАП»,  – наголосив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Голова Боринської територіальної громади Михайло Шкітак розповів, що відтепер понад 24 тисячі жителі громади матимуть можливість отримати якісні адміністративні послуги та супутні сервіси за один візит.  

У Дія.Центрі мешканці зможуть отримати 216 адміністративних послуг у зручних та доступних умовах. Зокрема, це найбільш запитувані послуги з реєстрації місця проживання та актів цивільного стану, реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу, послуги у сфері земельних відносин та архітектурно-будівельної діяльності, послуги соціального характеру та інші послуги місцевого значення.

«У ЦНАПі запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг – зручно, швидко та просто. Мешканці громади можуть передавати електронні копії цифрових документів, використовуючи застосунок Дія, адже ЦНАП приєднався до послуги Дія.QR», — резюмував начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Максим Столярчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ