Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині вперше в Україні проведуть пенсійний експеримент

У двох районах Львівської області цього року планується проведення пенсійного експерименту. Про це в коментарі журналістам повідомив заступник голови ЛОДА Ярослав Кашуба.
«Львівській області, як завжди довіряють проведення експериментів. При чому ця довіра побудована на тому, як працюють ті чи інші органи, – каже Кашуба. – ЛОДА не має зауважень до роботи обласного управління пенсійного фонду. Експеримент стосується єдиного соціального внеску, і це пов’язано з прийняттям закону про єдиний соціальний внесок, буде проведений у 2 районах Львівщини – Сокальському і Жидачівському, результати будуть впроваджені у 2010 році, ймовірно, по всій державі».
За словами начальника Пенсійного фонду у Львівський області Олександра Другова, основна суть експерименту полягає в тому, що скорочується кількість органів, тобто декількох фондів, які проводять перевірочну роботу і приймають звіти. «Відтепер адміністрування буде проводити один орган – Пенсійний фонд, і не будуть з кожного органу ходити здавати звіти», – зазначає Другов, кажучи, що фізичні, і юридичні особи сплачуватимуть єдиний соціальний внесок під адмініструванням Пенсійного фонду України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ