Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вшанують пам’ять жертв голодомору

Протягом тижня на Львівщині відбуватимуться заходи, присвячені пам’яті жертв голодомору в рамках Дня пам’яті жертв голодоморів. Заходи триватимуть протягом 17-22 листопада.
У загальноосвітніх навчальних закладах області відбудуться уроки пам’яті «Голодомор 1932-1933 – геноцид проти Українського народу» та акція «Незабудки пам’яті», а у Палаці мистецтв презентуватимуть обласну книгу Пам’яті «Західна Україна і Голодомор 1932-1933 років». Вечір-реквієм у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів в Україні відбудеться 22 листопада в приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.
Проте основні заходи, приурочені до День пам’яті жертв голодоморів відбудуться 22 листопада. На 16.00 запланована хвилина мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу. В цей час зупинять роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів, буде обмежено проведення розважальних заходів, запропоновано внести відповідні зміни до програм телерадіопередач.
Також для вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу відбудеться акція „Засвіти свічку” - о 20.00 мешканцям області можуть поставити на підвіконнях своїх помешкань запалені свічки.
До пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів та Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій за участю керівництва області та міста, громадськості відбудеться покладання траурних вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків.
Продовж листопада в населених пунктах області будуть організовані експозиції, виставки архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, які відображають події, пов'язані з геноцидом Українського народу, формування та оновлення відповідних музейних зібрань, зокрема в краєзнавчих музеях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ