Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вилучили контрабанду електроламп вартістю понад 330 тисяч гривень

Через митний пост „Рава-Руська” Західної регіональної митниці на територію України автомобілем „Мерседес 2435” під керуванням нашого співвітчизника ввозилося 235 тисяч „колб А55” вартістю понад 21 тисячу гривень. Однак під час перевірки вантажу виявилося, що насправді у транспортному засобі переміщувалися понад 332,5 тисяч електричних ламп розжарювання, вартість яких майже в 12 разів перевищувала заявлену до митного контролю і становила понад 252,7 тисяч гривень. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Державної митної служби України.
 Таким чином підприємці спробували ввезти на митну територію України товар з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, як підстави для переміщення товару, документів, що містять неправдиві дані щодо найменування, вартості та кількості товару.
Складено протокол про порушення митних правил. Вантаж вартістю понад 252,7 тисяч гривень, автомобіль вартістю 37,8 тисяч гривень та причіп вартістю понад 25,2 тисяч гривень вилучені до винесення судом рішення у справі.
У другому випадку через той самий митний пост „Рава-Руська” Західної регіональної митниці але вже з території України на батьківщину вантажівкою „МАН” повертався громадянин Польщі, який повідомив, що переміщує дослідну зварювальну конструкцію з магнієвого сплаву (спеціальні плити) вартістю 380 тисяч гривень. Однак згідно з довідкою фахівців виявилося, що ринкова вартість за попереднім розрахунком вищеназваного товару на території України становить всього 33,9 тисяч доларів США.
Складено протокол про порушення митних правил. Предмет правопорушення вартістю понад 171,5 тисяч гривень вилучено до винесення судом рішення у справі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ