Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині випадок правця у дорослого: медики закликають не нехтувати вакцинацією

В області зафіксували випадок захворювання на правець. Чоловік 32-х років травмував ногу під час будівельних робіт. Не звернувся за медичною допомогою одразу після одержання травми, а лише тоді, коли виникли судоми в ділянці ураженої кінцівки, інформує пресслужба Львівської ОДА.

Як розповіла керівниця центру контролю та профілактики хвороб, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА з епідеміології Наталія Іванченко для лікування хворому ввели протиправцевий імуноглобулін.

При епідрозслідуванні встановили, що постраждалий не був вакцинований згідно з віком. Тобто, пропустив 3 дози анатоксина правцевого. Також, не звернувся для екстреної профілактики правця.

«Планова вакцинація проводиться за схемою 2-4-6-18 місяців, 6, 16,26,36,46,56...106 років. Якщо людина одержала травму - слід негайно звертатися до медичного працівника», - наголосила Наталія Іванченко.

Чоловік приблизно три тижні провів у лікарні в Дрогобичі і наприкінці червня був виписаний.

Медики нагадують про симптоми правця. Це - біль і посмикування м'язів, людині важко відкрити широко рот (тризм), дивна (сардонічна) посмішка, судоми.

Летальність при цьому захворюванні становить до 40%.

«Не нехтуйте вакцинацією. Прості речі рятують життя», - вкотре наголошують медики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ