Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині випробують нові парашути українського виробництва «Статус-СП»

На базі вертолітної частини, дислокованої у селищі Новий Калинів, що на Львівщині, тривають щорічні збори з фахівцями парашутно-десантних служб (ПДС) та рятувальних парашутно-десантних груп (РПДГ) армійської авіації, Повітряних Сил та аеромобільних частин Сухопутних військ ЗС України, — повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
Основна мета зборів, котрі проходять під керівництвом начальника пошуково-рятувальної служби Управління армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗС України полковника Сергія Роміцина полягає у підтримуванні високого рівня підготовки військових парашутистів-рятувальників.
У дванадцятиденний термін програму підготовки, до якої включено теоретичні та практичні заняття на зборах мають пройти більше 60-ти військовослужбовців. Усі вони відпрацюють методику експлуатації авіаційних засобів рятування, зокрема лебідки ЛПГ-150м, якою оснащені пошуково-рятувальні гелікоптери. Увага фельдшерів-рятувальників головним чином звертатиметься на медичну підготовку.
Також військовослужбовців відпрацьовують пошукові і рятувальні дії, обслуговування та експлуатацію парашутних систем. Особлива увага приділяється стрибкам. Виконання парашутних стрибків для учасників зборів розпочалися 27 лютого й триватимуть до 7 березня. Кожен з членів рятувальної парашутно-десантної групи має за програмою бойової підготовки виконати від 50 до 90 стрибків із парашутом щороку.
До того ж, парашутисти-рятувальники повинні відпрацювати парашутні стрибки підвищеної складності, зокрема, стрибки із парашутом уночі, приземлення на воду, дерева, будівлі тощо, стрибки із парашутом на точність приземлення. Екіпажі вертольотів цієї військової частини виконають стрибки з парашутом разом із учасниками зборів. Мета цього тренування полягає у психологічній підготовці льотчиків до вимушеного покидання літального апарату у випадку аварії.
Ще один захід, який відбудеться у ході зборів – випробування нових парашутів українського виробництва «Статус-СП». Для цього з Феодосії прибула група парашутистів-випробовувачів управління наукових досліджень озброєння та військової техніки Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.
Група складається із офіцерів та прапорщиків, більшість з яких майстри спорту міжнародного класу з парашутного спорту. За цей час дев’ять військовослужбовців-дослідників мають здійснити близько 170-ти практичних експериментальних стрибків, аби підтвердити придатність використання цієї парашутної системи для потреб підрозділів ЗС України.
Необхідно відмітити, що керована парашутна система спецпризначення «Статус-СП» розроблена феодосійським ТзОВ «Фирма «Передовые технологии парашютостроения», як перспективний замінник радянських парашутів-крил ПС «Лісник-2». Якщо випробування доведуть, що «Статус-СП» відповідає вимогам Міністерства оборони України, у майбутньому такі парашути-крила з’являться на озброєнні армійських підрозділів спецпризначення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ