Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині за новим законом розмитнили майже 700 авто. Інструкція

У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області розповіли про процедуру реєстрації автомобілів, які ввозять з-за кордону за новими акцизними ставками.

Щоб зареєструвати автомобіль, ввезений з-за кордону, власнику необхідно звернутись до будь-якого територіального сервісного центру МВС із відповідним пакетом документів.

Необхідні документи: Закордонне свідоцтво про реєстрацію автомобілю (Бріф); Посвідчення митниці; Вантажно-митну декларацію; Сертифікат відповідності; Документ, що засвідчує особу; Особова картка платника податків (ІПН); Акт експертного огляду; Квитанції про оплату пенсійного збору та послуг сервісного центру МВС.

Посвідчення митниці та вантажно-митну декларацію оформляють безпосередньо на митниці. А от сертифікат відповідності для автомобіля видається в органах, які займаються сертифікацією. У Львові такі установи знаходяться за адресами: вул. Князя Романа, 38 та вул. Кривоноса, 6.

У територіальному сервісному центрі необхідно пройти експертний огляд транспортного засобу, сплатити обов’язкові платежі та збір до пенсійного фонду, який складає 3-5 % в залежності від вартості автомобіля. Після цього можна звертатись до адміністраторів сервісного центру МВС для реєстрації авто.

«З початку серпня, відколи набули чинності знижені акцизні ставки на автомобілі ввезені з-за кордону, у Львівські області вже зареєстровано 652 таких автівки» - розповідають у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області.

Нагадаємо, що скористатись зниженими акцизними ставками можна лише у випадку, якщо автомобіль відповідає стандарту ЄВРО 5, а також виготовлений після 2010 року.

Такий автомобіль заборонено продавати впродовж 1 року з моменту реєстрації, про що ставиться відмітка у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ