Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині зафіксували новий підвид штаму коронавірусу «Кракен»

За даними Центру громадського здоров’я, мутацію варіанту коронавірусу «Омікрон», відому як «Кракен», виявили ще у двох регіонах – Львівській та Черкаській областях.

Фото: Depositphotos

Раніше «Кракен» був зафіксований у Закарпатській, Тернопільській, Сумській та Одеській областях.

Про це сьогодні, 2 березня, повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Підвид штаму «Кракен» (SARS-CoV-2 Omicron XBB.1.5) передається від людини до людини швидше, ніж «Омікрон», але характеризується легким перебігом хвороби, зазначив Радуцький.

"На даний час МОЗ не прогнозує значного збільшення кількості хворих через новий підвид штаму «Омікрон». Останні статистичні данні фіксують незначне зростання нових підтверджених випадків", — йдеться у дописі.

У коментарі Укрінформу заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що зниження захворюваності на короновірусну хворобу відбудеться до кінця місяця.

“Перший-другий тиждень березня це буде завершення зимової хвилі коронавірусної інфекції. Прогностично показники по захворюваності в кінці березня мають бути на доволі низькому рівні. Ми не очікуємо миттєвого підвищення навіть на фоні появи “Кракену”, поява штаму Omicron XBB.1.5 призводить до того, що зростання відбувається, але воно незначне в межах країни” — сказав Кузін.

Минулого тижня, з 17 по 23 лютого, на COVID-19 в Україні захворіли майже 9,8 тис. осіб, що на 33,3% вище, ніж за попередній тиждень. 

Нині в Україні доступні близько 8 млн доз вакцини проти COVID-19. Зараз використовуються чотири типи вакцини трьох типів: однодозова Janssen виробництва Johnson & Johnson, вакцина “Комірнаті” виробництва Pfizer — дитяча та доросла форми, вакцина CoronaVac китайського виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ