Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрацювала система безготівкової оплати проїзду

З 30 листопада на всіх напрямках Львівщини у міжміських та приміських напрямках сплатити за проїзд можна безготівково.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький подякував всім дотичним структурам, які за рік реалізували такий важливий для області та перевізників та в першу чергу для людей проєкт.

“Це перший проєкт, який реалізований в Україні. Львівщина перша область, де на кожному маршруті встановлені валідатори, які дають змогу розраховуватися в безготівковій формі” - прокоментував Максим Козицький.

За його словами цей проєкт зроблений в першу чергу для людей, адже передбачає зручність розрахунку, зрозумілість тарифу і чітке ціноутворення. Також, це вплине на прозорість ринку, якісну сплату податків та можливості прогнозування маршрутів. А для власників - чітке розуміння кількості пасажирів на конкретному маршруті. Це один з кроків до сучасної Європейської держави та якісного сервісу.

Також, Максим Козицький порівняв впровадження безготівкової оплати в області, та Львові, де цим вже п'ять років займається Львівська міська рада. Натомість приватний інвестор в області реалізував проєкт за один рік. 

Зазначимо, що на обласний проєкт безготівкового розрахунку в транспорті не було витрачено бюджетних коштів. Близько сорока мільйонів гривень, які були витрачені на реалізацію сплачені з рахунків приватного інвестора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ