Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині запустили інтернет-платформу "STOP COVID-19"

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Львівська обласна рада спільно з ІТ компанією ʺSoftServeʺ розробила інтернет-платформу ʺSTOP COVID-19ʺ та запускає чатботів. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

За посиланням на інтернет-платформі ʺSTOP COVID-19ʺ мешканці області можуть дізнатися, куди звертатися, у випадку підозри на коронавірус.

Також можна скористатися чатботами у Телеграмі та Вайбері

Перейти на них можна через сайт STOP COVID-19

Тут у розрізі населених пунктів подано координати медичних установ із зазначенням номерів телефонів лікарів, а також – карта з контактами лікарень області.

ʺМета нашої ініціативи - дуже проста, - каже голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - Свідомі мешканці Львівщини знають, що при підозрі на коронавірус чи при погіршенні здоров‘я не потрібно одразу викликати ʺшвидкуʺ. За протоколом людина першочергово має звернутися до свого сімейного лікаря, отримати консультацію і свій план дій. Тож тому, хто забув його контакти чи адресу, сайт та чатбот нагадає про цеʺ.

За словами розробників сайту, це абсолютно благодійна ініціатива і за свою роботу вони не отримують грошей.

ʺЯк тільки з’явилася ідея створити інформаційний ресурс, який допоможе населенню в час епідемії коронавірусу, одразу наші спеціалісти спільно з працівниками облради взялися до втілення задуму. Фактично за п’ять днів ми розробили веб-додаток з базою даних лікарів та медичних установ області та два канали – Вайбер та Телеграм. Ще плануємо запустити WhatsApp, - зауважив старший віце-президент SoftServe, член правління фонду ʺВідкриті очіʺ Дмитро Іванов. – Думаю, ми і надалі будемо підтримувати такі ініціативи та працювати разомʺ.

У свою чергу голова ОДА Максим Козицький наголосив: ʺЗапропонований мережевий інтернет-ресурс, на наше переконання, допоможе в профілактиці та боротьбі з поширенням небезпечного коронавірусу на Львівщині. А також дозволить знайти відповіді на найбільш поширені запитанняʺ.

Слід додати, що на новому ресурсі можна знайти номер ʺгарячої лініїʺ протидії коронавірусу на Львівщині: 112, 15-80, 103.

Крім того, на сайті стисло подано інформацію про симптоми коронавірусу, групи ризику, поширення захворювання та захисні заходи.

Зважаючи на існування різного роду фейкових вкидів у суспільство, розробники сайту перелічують надійні офіційні джерела інформації, а також пропонують до уваги мешканців області актуальні новини протидії коронавірусу на Львівщині.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові розпочали роботу з китайськими тест-системами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ