Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині зберегли понад 5 тисяч робочих місць

У грудні 2020 року понад 320 суб’єктів господарювання Львівщини отримали кошти для виплати одноразової матеріальної допомоги майже 5300 найманим працівникам на період посилення карантинних обмежень. Про це інформують у Львівському обласному центрі зайнятості через який і здійснювалась виплата.
Фото ілюстративне. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

"Програма щодо надання одноразової матеріальної допомоги юридичним особам – це своєчасне і виважене рішення уряду, – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – У рамках її реалізації Львівська обласна служба зайнятості перерахувала працедавцям 23676,9 тис гривень. Таким чином у регіоні вдалося зберегти 5300 тисяч робочих місць, а найманим працівникам виплатити кошти у розмірі до 8 тисяч гривень".

Суб’єкти господарської діяльності, які скористалися державними преференціями – це підприємства сфери торгівлі, переробної промисловості, вантажного автомобільного та залізничного транспорту, технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, житлового та нежитлового будівництва та інші.

Найбільше позитивних рішень про призначення одноразової виплати матеріальної допомоги прийняли для працедавців Львова (35), Дрогобицького (27), Стрийського (24), Бродівського (23) та Самбірського (22) районів.

Серед тих, хто скористався державною фінансовою підтримкою, – ТзОВ «Універсальна бурильна техніка» (Дрогобич), яке від служби зайнятості отримало допомогу для 288 найманих працівників, ТзОВ «ІНСТАЛПЛАСТ» (Городок) подбало про 190 співробітників, а, приміром, ТзОВ «Дослідно-механічний завод «Карпати» (Стрий) перерахує кошти на особові рахунки 124 працівників.

«Матеріальна допомога суб’єктам господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, як і урядова ініціатива щодо призначення у період пандемії допомоги з часткового безробіття, вкотре проілюструвала, що держава дбає і допомагає лише тим, хто веде соціально відповідальний бізнес та офіційно укладає трудові відносини. Адже державні програми поширюються виключно на офіційно працевлаштованих працівників», – наголосив керівник ЛОЦЗ Василь Барилюк.

Нагадаємо, що 9 грудня 2020 року уряд ухвалив постанову за № 1231, відповідно до якої право на отримання одноразової матеріальної допомоги було надане юридичним особам (працедавцям), що використовують працю найманих працівників, і які через посилення карантинних обмежень змушені будуть скоротити або призупинити виробничу діяльність.

Довідково. Загалом в Україні у грудні 2020 року урядовою програмою скористалося 6637 фірм і компаній, які виплатять 157780 найманим працівникам отриману від служби зайнятості одноразову матеріальну допомогу у сумі 651869,5 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ