Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині зростає рівень захворюваності на туберкульоз

У 2005 році, порівняно з 2004  роком рівень захворюваності на туберкульоз підвищився на 7,2% (з 68,3 до 78,3 на 100 тис. нас.). Це зумовлено як медичними, так  і соціальними чинниками, а також  недофінансуванням в галузі — зазначила під час колегії Головного управління охорони здоров'я ЛОДА головний позаштатний спеціаліст ГУОЗ ЛОДА з фтизіатрії  Г. Шершун. Починаючи з 2004 року  захворюваність на всі форми туберкульозу почала зростати.
Колегія відмітила, що, за роки виконання основних заходів комплексної програми "Цукровий діабет", покращився рівень лікування  хворих на цукровий діабет та його ускладнення, збільшився обсяг коштів на закупівлю препаратів інсуліну, розширилась мережа шкіл навчання хворих на цукровий діабет та їх обізнаність з проблем цього захворювання.
По третьому  питанню  колегія заслухала доповідь головного лікаря обласного центру        здоров'я,  головного позаштатного спеціаліста ГУОЗ ЛОДА із санології Ю. Островерха та  головного лікаря обласного комунального шкірно-венерологічного диспансеру Н. Городиловського, який у своїй інформації зазначив, що, не зважаючи  на найменший показник захворюваності в Україні на сифіліс та гонорею, за минулий рік захворюваність на гонорею зросла на 21,6 %, а сифіліс зменшився  на 14,4%.  З'явився новий ризик – інтимні послуги, що призвело до з'явлення і  поширення соціальних груп (соціум ).  А до лікувально-профілактичних закладів, на жаль, частіше звертаються хворі-користувачі (клієнти) та їх жінки, чоловіки і діти, випадкові знайомі, а не соціуми.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ