Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину намагалися ввезти контрабанду електродвигунів на 3,9 млн грн

На Львівщині СБУ порушила кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення в Україну вантажу електрообладнання, вартістю понад 3,9 млн. грн, –повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.
 

Службою безпеки виявлений факт ввезення на митну територію України через П/П “Краковець-Корчова” восьми промислових електродвигунів німецького виробництва з блоком управління. Перевізником до митного оформлення подано документи, згідно із якими вартість обладнання становила 1млн 238 тис. грн.

 

Після огляду вантажівки, яка мала доправити вантаж на одну із Запорізьких комерційних структур, правоохоронці вилучили в ній інший пакет документів, який свідчив про значне заниження вартості електрообладнання, представленого для митного оформлення. Згідно висновку товарознавчого дослідження, зініційованого Службою безпеки, фактична вартість електоустаткування в Україні без врахування обов’язкових платежів становить понад 3,9 млн. грн.

 

Враховуючи те, що зазначений вантаж переміщений на митну територію України з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, які містять неправдиві відомості щодо його фактичної вартості, за даним фактом Управлінням СБ України у Львівській області порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 КК України (контрабанда).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ