Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

На Львівщину прибули представники Асоціації міст і громад Нижньої Саксонії

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима та голова ОДА Маркіян Мальський сьогодні, 21 жовтня, зустрілися із представниками Асоціації міст і громад Нижньої Саксонії на чолі з бургомістром міста Берген Райнером Крістофом Прокопом. Про це інформує прес-служба ЛОР.

Сторини обговорили питання налагодження співпраці між громадами обох регіонів. 

В межах зустрічі представників Німеччини ознайомили із економічним потенціалом регіону та зі щорічним збільшенням капітальних інвестицій в області, а також із можливостями для підприємців у галузі сільського господарства, туристичної сфери, ІТ-сектору тощо.

Юрій Гудима в свою чергу закцентував увагу присутніх на реалізації обласних програм Львівщини, зокрема на найуспішнішій з них -  Конкурсі проектів місцевих ініціатив. «Завдяки цьому конкурсу в області цього року реалізується понад 1000 проєктів з покращення інфраструктури шкіл та садочків, народних домів, облаштування вуличного освітлення, екологічні та культурні ініціативи. У 2019 році на реалізацію проєктів обласної радою виділені рекордні 130 млн гр.», - зазначив він.

Окрім того, за його словами, Львівщина зацікавлена у залученні коштів у розвиток гірських територій, програми щодо поводження з твердими побутовими відходами, а також екологічні ініціативи.

Бургомістр міста Берген Райнер Крістоф Прокоп відзначив високий рівень розвитку Львівщини, акцентувавши увагу на важливості отримання достовірної інформації про область та поширенні її у своїй країні для налагодження взаємовигідної співпраці.

Під час розмови сторони також порушили питання напрацювання спільних проектів, що дасть змогу українцям обмінятися знаннями і здобути новий досвід у німецьких колег, зокрема, організувати стажування представників ОТГ Львівщини в громадах Нижньої Саксонії.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ