Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Липовій Алеї зріжуть аварійну вербу

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Цього тижня Сихівська районна адміністрація зріже аварійну вербу на вул. Липова Алея, 5а-5б. Про це повідомили у міській раді Львова.

Перед тим дерево обстежили фахівці і визнали аварійним, оскільки у стовбурі верби утворилося глибоке дупло внаслідок розвитку гнилі серцевини. Як пояснили в управління екології ЛМР, обстеження дерева робили за допомогою томографа «Арботом», яке показало, що 80% поперечного перерізу стовбура верби уражене гниллю. Цьому дереву орієнтовно 60 років. Хоча в умовах міста середня вікова межа експлуатації верби — 45 років.

«Верба на вул. Липова Алея, 5а-5б знаходиться в незадовільному стані. А саме всередині дерева утворилося глибоке дупло внаслідок розвитку гнилі серцевини стовбура.

Незадовільний стан дерева підтверджений також висновком Володимира Крамарця – професора кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України, доктора сільськогосподарських наук», - розповідають у Сихівській районній адміністрації.

Як пояснюють в управлінні екології Львівської міської ради, вербі на вул. Липова Алея, 5а-5б, орієнтовно 60 років. У природних умовах верба може досягати віку 100 років. Однак в умовах міста середня вікова межа експлуатації швидкорослих дерев, до яких належить верба, – 45 років.

«Цю вербу ми намагалися полікувати – частину гнилої деревини було видалено, дупло прикрите  поліетиленовою плівкою. Також за допомогою імпульсного томографа «Арботом» вкінці листопада цього року проведено додаткове обстеження. Воно показало, що 80% поперечного перерізу стовбура верби уражене гниллю.

Тому, збереження цього дерева є недоцільним, оскільки у випадку сильного вітру у зону ризику потрапляють розташовані поруч житлові будинки та перехожі», - пояснюють в управлінні екології.

Відтак, відповідно до усіх висновків обстеження та щоб уникнути можливих негативних наслідків, цього тижня аварійне дерево зріжуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ