Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На молитву за мир в Україні прийшли всі церкви, крім Московського патріархату

Спільна молитва за мир в Україні відбулася на Михайлівський площі Києва. Туди прийшли римо-католики, греко-католики, священики УПЦ-КП та УАПЦ, представники вірменської церкви та інших конфесій, ідеться в сюжеті ТСН.

Організатори запрошували і священиків УПЦ Московського патріархату, однак ті не прийшли.

Духівництво різних церков говорили про те, що Україні як ніколи потрібна єдність. А молитва – це той захід, який може об'єднати всіх українців у такий важкий час. Особливо спільна молитва, яка є дієвішою і сильнішою – переконують священики.

"Завдання церкви – молитися, щоб Господь змилувався над нами і подарував нашому народу мир і злагоду", - пояснив ігумен УПЦ-КП Ієремія.

"Всі, хто воює в АТО – захищають єдність краю і мир. Вони теж належать до різних конфесій. Коли вони чують, що ми тут молимося разом – це для них дуже важливо", - переконаний архієпископ Римо-католицької церкви Петро Мальчук.

На Михайлівську площу також привезли мощі блаженної Марти Вєцької. Усе своє життя вона допомагала тяжко хворим у шпиталях. А після смерті їй молилися католики, уніати, вірмени та православні. Після молитви всі, хто прийшов на Михайлівську площу, мали змогу прикластися до мощів.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ