Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На найвищому стяготримачі Львівщини підняли Державний Прапор України

Львівщина відзначає День Державного Прапора України. Сьогодні біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України, інформує пресслужба Львівської ОВА.

Участь взяли керівники області та міста, представники Луганської обласної військової  адміністрації, військові, діячі науки та культури, представники міжнародних, громадських, релігійних організацій, громадськість.

«Прапор – це символ незалежності та боротьби. Вітаю у нас на Львівщині делегацію з Луганщини. У 2014 вона першою давала відсіч окупантам. Відтоді у Львівській обласній адміністрації зберігається прапор, який привезли воїни з цієї області. Ми оберігаємо його як найбільшу реліквію. Завдяки Збройним Силам України ми можемо стояти під нашим прапором. Він скоро замайорить над усіма тимчасово окупованими територіями. Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за нашу землю. Слава Україні!», – зазначив очільник області Максим Козицький. 

Начальник Львівської обласної військової адміністрації віддав наказ урочисто підняти Державний Прапор України ліцеїсту Луганського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою та ліцеїсту Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Український стяг замайорів на найвищому стяготримачі області.

«Львівщина і Луганщина – це Україна. Ми звільнимо усі наші землі. Ми багато зробили, щоб Луганська область почала відновлюватись і наші друзі, які щороку приїжджали піднімати прапор у Сіверськодонецьку, добре знають, як розвивалось це місто. На жаль, сьогодні не можемо розвивати область. Але тішить, що у нас є друзі на Львівщині і ми можемо тут святкувати. Дуже сподіваюсь, що наступного року ми підніматимемо український прапор над українським Луганськом. Дякую ЗСУ за те, що Луганська область майже пів року була одним із форпостів і утримувала рашистську навалу!», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У межах заходу презентували військово-історичну мистецьку композицію «Лицарі Держави» (мурал) на Громадському просторі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ