Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На непідконтрольних територіях Донбасу затоплено 36 шахт

На непідконтрольних територіях України 36 вугільних шахт повністю затоплені і не підлягають відновленню. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, - Дзеркало тижня.

"Підтоплення підходить до критичної межі, що може закінчитися екологічною катастрофою. Мова йде про забруднення підземних вод, річок і ґрунтів. Втрачені шахти не можуть бути відновлені, вони несуть серйозні загрози для навколишнього середовища та здоров'я людей, які там проживають", - сказав Семерак.

За його словами, після припинення вогню в Донбасі Україні не обійтися без міжнародної підтримки і сучасних інженерних рішень для належної консервації шахт, які були зруйновані під час бойових дій. При цьому Семерак підкреслив, що українська сторона четвертий рік не має доступу на захоплені бойовиками території, що не дозволяє повністю оцінити завданий збиток.

"Нам не уникнути закриття шахт. Але цей процес потребує інженерного, еколого-техногенної і наукового контролю. У цій ситуації я бачу вихід у міжнародному співробітництві. Україна не зможе самостійно одночасно законсервувати десятки шахт", - пояснив Міністр екології та природних ресурсів.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ