Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На одній з дільниць Львова виборців вносили в список голосуванням членів ДВК

За інформацією, яку надали короткотермінові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, процедура голосування розпочалася вчасно на 70% з 64 виборчих дільниць Львівщини (саме такою є вибірка, репрезентативна для національного спостереження), решта - запізнились лише на 10-15 хв. Спеціальна виборча дільниця №138 у м. Червонограді (приміщення психоневрологічного відділення міської лікарні) відчинила свої двері для виборців найпізніше – о 9:00. Не зважаючи на затримку з відкриттям дільниці, усі зареєстровані виборці вже проголосували, тому можемо говорити про те, що на дільниці було зафіксовано стовідсоткову явку, – повідомили в ГМ ОПОРА.

 

Серед незначних порушень виборчих процедур спостерігачі від ОПОРИ зафіксували випадки відсутності або невдалого розміщення плакатів з інформацією про кандидатів на пост Президента України. Так, у селі Лопушанка-Хомина, що на Старосамбірщині, на дільниці №192 виборці не зможуть дізнатись про кандидатів, які не були активно присутні у теле- і радіопросторі, оскільки інформаційні плакати у дільниці взагалі відсутні. У селі Вороняки на виборчій дільниці №26 інформаційні плакати про кандидатів просто розкидані на столі. У м. Новояворівську на дільниці №173 інформаційні плакати були відсутні протягом перших двох годин роботи дільниці. 

 

Кілька років поспіль незмінною залишається ситуація з міліціонерами, які охороняють бюлетені та слідкують за порядком на виборчих дільницях. Проблемні випадки зафіксовані спостерігачами у Городоцькому та Жидачівському районах. Зокрема в останньому відповідального міліціонера не заміняли на чергуванні ще з четверга, однак правоохоронці відмовляються офіційно озвучувати проблему.

 

На багатьох дільницях, зокрема на ВД №88 у селі Якторів Золочівського району, спостерігається дуже низька температура. 

 

У 83 виборчій дільниці 120 територіального виборчого округу (місто Львів) зафіксовано випадок внесення громадянина до списку у день виборів шляхом голосування членів ДВК, що суперечить законодавству. Подібні труднощі створює своїми діями ЦВК, видаючи постанови, які суперечать законодавству і вводять в оману членів дільничих комісій.

 

У селах Львівщини день голосуванння - це дадаткова можливість для зустрічі і спілкування з односельчанами. До того ж, на виборчій дільниці, що суперечить чинному законодавству. Так, у с. Бережниця Самбірського району виборці залишаються на дільниці поспілкуватися після того, як проголосують, більше ніж на 15 хвилин.

 

Загалом станом на 11 годину більшість виборців, які вже реалізували своє право обирати, - це люди середнього і похилого віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ