Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На окупований Крим мовитимуть вже із двох веж - Костинський

Українське телевізійне та радіомовлення на територію окупованого Криму в 2018 році буде здійснюватися з Чонгарської і Чаплинської веж. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"У рамках проекту Стратегії (стратегія розвитку мовлення на окупованих територіях - ред.), що розроблений Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, планується збільшити висоту державної вежі в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів (протягом першої половини 2018 року), створити додатковий цифровий мультиплекс з метою організації потужного мовлення в напрямку Армянська і Красноперекопська перших 5 українських телеканалів, організувати аналогове мовлення в напрямку Криму двох українських телеканалів і 7 українських радіостанцій", - зазначив Костинський.

За його словами, сигнал з Чаплинської вежі охоплюватиме Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області і Красноперекопський район АР Крим.

"Таким чином, українське мовлення на територію Криму у 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж - Чонгарської і Чаплинської", - резюмував член Нацради.

Розвиток телерадіомовлення в цих районах буде здійснюватися шляхом надання Нацрадою дозволів на тимчасове мовлення, як це робиться в зоні проведення АТО.

Нагадаємо, потужність цифрового телевізійного мовлення на територію анексованого Криму з Чонгарської вежі збільшено більше ніж утричі. На сьогодні понад 200 тисяч кримчан мають доступ в ефірі до таких українських телеканалів в T2: Чорноморська телерадіокомпанія, UA:Крим, телеканал ICTV, "5 канал" та телеканал "Прямий".

Загалом, за 9 місяців 2017 року було виділено 22 FM-частоти для здійснення радіомовлення на окупованих територіях та на прифронтовій зоні.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ