Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На парламентських виборах Яценюк об’їдатиме «Свободу» та «Батьківщину»

Реакція «Свободи» на новий Закон про вибори є резонною і виправданою, адже судячи із соціологічних опитувань партії навряд чи вдасться в межах всієї України подолати 5% бар’єр на виборах 2012 року. Про це сьогодні, 18 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Любомир Скочиляс.

За його словами, партія ризикує знову опинитися поза межами парламенту.

Інша ситуація складається із «Фронтом змін». Політолог вважає, що західноукраїнський електорат не ризикуватиме голосувати за «Свободу».

«Повториться історія попередніх виборів, коли політичні сили, які проходять до Верховної Ради, будуть закликати виборців не втрачати голоси, віддаючи їх «Свободі». Свого часу цю тезу використала «Батьківщина». Тепер її використає Яценюк. Нині ситуація з «Батьківщиною є кардинально іншою, адже вона формально позбавлена лідера. З цього також намагатиметься скористатися Яценюк. Наразі найвигіднішими виглядають саме позиції його партії», – зазначив Любомир Скочиляс.

Заяви ж про можливий єдиний список «Батьківщини» та «Фронту Змін» політолог вважає маніпулятивними.

«Фронт змін» сьогодні абсолютно здатен самостійно пройти до Верховної Ради і ніякої політичної доцільності такого об’єднання нема. Це швидше чергова спроба заробити собі додатковий політичний капітал. Відомо, що основна біда українського політикуму – це не здатність об’єднатися», - пояснив політолог.

Фото - segodnya.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ