Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На підготовку спортсменів для участі в ХХІХ Олімпійських іграх-2008 у Пекіні з обласного бюджету виділено понад 1 млн грн

13 березня відбулась зустріч заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ярослава Пітка з кандидатами на участь в ХХІХ Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Ярослав Пітко зазначив, що одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері фізичної культури і спорту є гідне представництво України у світовому спортивному русі, що сприяє підвищенню міжнародного іміджу держави. Він також зазначив, що на підготовку провідних спортсменів області у 2008 році з обласного бюджету виділено понад 1 млн. грн. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 30.01.2008 року 107 провідним спортсменам області призначено стипендії у розмірі від 300 до 800 грн, на загальну суму 649 тис. грн.
Відповідно до результатів участі спортсменів у світових та європейських першостях 8 представників Львівщини вибороли ліцензії та 1 спортсмен виконав олімпійський норматив  для участі  в ХХІХ Олімпійських іграх в Пекіні: Георгій Чигаєв (бокс) та Ярослав Попович (велоспорт-шосе) вибороли персональні ліцензії. Роман Боднарук, Олександр Петрів (кульова стрільба), Маркіян Івашко (стрільба з лука), Андрій Стадник, Юлія Остапчук (вільна боротьба), Віра Передерій (художня гімнастика) вибороли ліцензії для країни, Дмитро Дем’янюк (легка атлетика) виконав олімпійський норматив. Тепер іде боротьба за право участі в Олімпійських іграх.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ