Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі Галицькій висадили нові дерева

На площі Галицькій у Львові висадили клени-рубруми. Це дерева середньої величини, які виростають заввишки 15-18 метрів і зможуть достатньо затінити площу під час спеки.
Фото: ЛМР

Влітку листя клена зелене, а восени стає яскраво-червоним. Загалом висадили 6 дерев. Саджанці проспонсорували три групи спонсорів. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Клен-рубрум, тобто клен червоний, є дуже витривалим для міських умов, кажуть в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

«Одне дерево висадили працівники управління архітектури Львівської міської ради, друге – представник компанії Casablanсa, і ще 4 дерева проспонсорувало Львівське об'єднання ріелторів. Вони садять дерева спільно з колегами з інших міст, які вимушено переїхали до Львова через військові дії», – розповіла Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Працівники управління архітектури та урбаністики Львівської міськради ініціювали впорядкування площі Галицької, а під час робіт з’явилась ідея висадити тут нові дерева.

«Тут довкола є чимало висаджених дерев, але ось це місце було завжди на сонці. Коли почались роботи, прийшла ідея висадити тут дерева, сформувати озеленення, зробити площу більш людиноорієнтованою.

В першу чергу, ми прагнули зробити цю площу більш доступною та інклюзивною. Тут до цього була плитка така дуже груба, колота. Частину її замінили десь рік тому, але залишався простір, який був не доступний ані для самокатів, ані для візків, ані навіть для людей, які хочуть йти пішки на високих підборах. Ми запропонували замінити цю плитку, щоби покращити доступність цієї площі, ну, і звичайно, хотіли більше затінити, бо розуміли, що тут влітку спекотно і бракує тіні», – пояснюють в управлінні архітектури та урбаністики.

До висадки дерев долучились представники Львівського об’єднання ріелторів, зокрема ті, хто переїхав до Львова з інших міст через повномасштабне вторгнення російських окупантів.

«Ми приїхали до Львова на початку війни, дуже багато волонтерили. І згодом ми настільки прижились у Львові, що, як бачите, пускаємо коріння, вирішили подарувати цьому місту і посадити дерево. Раніше ми сюди приїжджали лише на відпочинок, а тепер розуміємо, що ми тут назавжди і хочемо якось віддячити цьому місту за те, що воно так гостинно нас прийняло», – каже Анна Савіна, керівниця агентства нерухомості з Ірпеня.

Дерева – це не єдине озеленення, яке буде у лунках. Тут також планують посадити різноманітні кущі та трави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ