Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі перед пам’ятником Шевченку майбутні офіцери МНС склали присягу

Першокурсники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України склали присягу на вірність українському народові. Церемонія відбулась на проспекті Свободи перед пам’ятником Тарасу Шевченку. Цього року склали присягу 265 курсантів, зокрема вперше в історії навчального закладу  серед них було вісім дівчат.
Із складанням присяги курсантів університету привітав заступник міністра МНС України генерал-лейтенант Віталій Романченко, представник секретаріату президента Василь Сторонський, накродний депутат України Антон Ружицький, також з промовою виступив ректор університету, заслужений працівник освіти України, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козяр.
Курсанти університету проходять стажування у підрозділах МНС а також у споріднених навчальних закладах Франції, Німеччини, Австрії, Польщі. Зокрема цього року група курсантів стажуватиметься у Франції. 
Львівський державний університет безпеки життєдіяльності розпочав свою історію з невеликого навчального закладу - Київських курсів удосконалення офіцерського складу  пожежної охорони МВС СРСР, які були створені в жовтні 1947р. в м. Києві на базі першої сержантської школи УПО УМВС Київської області з терміном навчання 10 місяців (профілактики) і 15  місяців (командири відділень) загальною чисельністю 100 слухачів.
     З 4 по 10 травня 1954р. Київське  ПТУ було передислоковано в м. Львів і, відповідно до наказу МВС СРСР, перейменовано у Львівське ПТУ МВС СРСР.
     Розпорядженням Кабінету Міністрів  України за № 245 від 21 червня 2001р. “Про реорганізацію Львівського ПТУ МВС  України у Львівський інститут пожежної безпеки  МВС України “ було створено інститут.
За час існування навчального закладу здійснено 81 випуск спеціалістів  денної та заочної форм навчання загальною кількістю біля 16 тисяч чоловік.   Випускники несуть вогнеборчу службу в Україні та в усіх регіонах країн Співдружності: серед них - 30 генералів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ