Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На площі Ринок просто неба звучатиме орган

З 15 до 17 липня у Львові відбуватиметься 11 традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові». Вперше звучатиме на Ринку орган просто неба, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«На «Ніч у Львові» працюватимуть храми міста, ресторани різні заклади і вулиці міста також будуть наповнені вуличними екскурсіями. З досвіду можемо сказати, минулого року влітку «Ніч у Львові» відвідало в межах 20 тис. осіб протягом 3-ох ночей. Цього року ми сподіваємося, що відвідає фестиваль близько 30 тис. відвідувачів. Також зазначимо, що в листопаді «Ніч у Львові» не буде проходити», - повідомила Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

Цьогоріч активну участь в проекті «Ніч у Львові» візьмуть львівські музеї:

Відбудеться тематична екскурсія «Потаємні куточки львівської вілли Грушевських» у Державному меморіальному музеї М. Грушевського, що на  вул. І. Франка, 154.

«Вечір в романтичному стилі» у музеї Соломії Крушельницької на вул. С. Крушельницької, 23. У концерті візьмуть участь: Лілії Коструби (сопрано), Ірини Жовтолист (сопрано), Лілії Вікарук (сопрано), Олени Бондарець (партія фортепіано), Ірини Войтович(скрипка), Василя Іванишина (віолончель), Ореста Коструби (партія фортепіано), Лілії Винницької (ведуча).

Екскурсія підземеллями Домініканського монастиря «В гостях у князя Лева» у Музеї історії релігії, пл. Музейна, 1.

«Ніч джазу» у виконанні бандуристок «Чарівні струни» пройде у Музеї зброї «Арсенал», вул. Підвальна, 5.

Нічні екскурсії Личаківським цвинтарем, Музей «Личаківський цвинтар», вул. Пекарська, 95.

Тематична екскурсія «Потаємні куточки львівської вілли Грушевських» у меморіальному музеї М. Грушевського, вул. І. Франка, 154.

Вітражні майстер-класи у  Музеї скла, пл. Ринок, 2.

Концерт гурту «БОНДІ»:  «Щоденник душевного стану» на вірші І. Франка

Екскурсія садибою І. Франка у Меморіальному музеї ім. І. Франка, вул. І. Франка, 150/152.

Майстер-клас для дітей та дорослих з виготовлення власної грошової купюри за взірцями української валюти початку ХХ ст. (поєднання естампної графіки та авторського стилю) НМЛ ім. Андрея Шептицького, вул. Драгоманова, 42.

Нагадаємо, у п’ятницю, 15 липня, о 19:00 пл. Ринок, 1 (перед входом в міську Ратушу) відбудеться відкриття XI Фестивалю "Ніч у Львові" ORGAN OPEN AIR.

Органістка Аурора Баль (Aurore Baal) та камерний оркестр Collegium Musicum, під керівництвом Івана Остаповича, відкриватимуть цьогоріч XI Фестиваль "Ніч у Львові".

«Орган, який звучатиме на Ринку – це дігітальна копія повнофункціонального барокового органу. Автентичне відтворення оригінального звучання завдяки новітнім аудіо технологіям», - зазначив Тарас Демко, директор оркестру Collegium Musicum.

А закриється 11 «Ніч у Львові» проектом «Тіні забутих предків. Виставка», в рамках якого відбудеться кураторська екскурсія Павла Гудімова у Львівському палаці мистецтв 17 липня о 22:30.

Детальна програма за посиланням: http://lviv.travel/ua/index/what_to_do/events/~4240/nich-u-lvovi/2016-07-15

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ