Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На початку лютого у Львові пройдуть мистецькі акції в рамках міжнародного телевізійного фестивалю української пісні та музики „Горицвіт”

У Львові з 2 до 5 лютого 2006 року пройде низка мистецьких акцій в межах міжнародного телевізійного фестивалю української пісні та музики „Горицвіт” — про це сьогодні, 30 січня, під час прес-конференції повідомила директор міжнародного телевізійного фестивалю української пісні та музики „Горицвіт” Неоніла Грищенюк.
Міжнародний телевізійний фестиваль української пісні та музики „Горицвіт” започатковано у Львові в березні 1997 року. Діяльність „Горицвіту”, що на даний час є єдиним в Україні телевізійним фестивалем української народної творчості, спрямована на те, щоб за допомогою сучасних технічних заходів вирішити проблеми пошуку і збереження автентичної української пісні та музики для майбутніх поколінь. Фестиваль занесений у національну програму „Закордонне українство до 2010 року”. „У межах фестивальної програми з 2 до 5 лютого пройдуть телевізійні зйомки телефестивалю на території музею народної архітектури та побуту „Шевченківський гай”, „круглий стіл” фахівців-фольклористів, гала-концерт в приміщенні театру імені Марії Заньковецької та концертно-розважальні акції для львів’ян”, — розповіла Неоніла Грищенюк.
У фестивалі візьмуть участь кращі аматорські та професійні виконавці з України, діаспори та українських етнічних земель (до 300 чоловік), а також народна артистка України Ніна Матвієнко, фольклорний гурт „Джерело” (Львів), вокальний ансамбль „Дивина” (Донецьк), „Орфей” (Львів), культурна співдружність „Лапово” (Сербія та Чорногорія), українські гурти „Прибужж’є” та „Луковчани” (Білорусь), ансамбль „Кущ калини” (Росія). Під час гала-концерту глядачі матимуть змогу познайомитись з українськими традиціями та звичаями, веселими народними забавами та розвагами. Для тематики телеверсії обрано зимово-весняний обрядовий календарний цикл. Окрім телепрограм, також буде відзнятий демофільм про хід фестивальної програми для показу центральним телебаченням України. Телевізійні програми міжнародного фестивалю планується розмістити в ефірі Львівського телебачення, ТРК „Культура”, „Інтер+”, УТ-1 та УТР. „Цей фестиваль об’єднує найкращі народні колективи, що популяризують українську пісню та музику, — наголосила начальник управління культури та туризму Львівської ОДА Галина Дорощук, — а українці з-за кордону мають можливість долучитися до формування культурно-мистецького простору України.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ