Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На подорожчання товарів сільського господарства вплине ціла низка чинників – Іван Стефанишин

„Цього року сільське господарство Львівщини значно краще перенесло зиму, ніж у минулому. Зараз сільськогосподарські роботи ведуться на повну силу. До цього часу підвищення цін на пальне не сильно вплинуло на весняні роботи, адже з лютого були часткові запаси, їх ще вистачить на 200 тисяч гектарів”, - про це сьогодні, 12 березня, розповів у коментарі „Гал-info” заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань АПК Іван Стефанишин.
„Ціни на пальне зростають двічі на рік у зв’язку з польовими роботами, але сільське господарство частково забезпечили пальним ще у лютому, та й взагалі вже 3 – 4 роки є налагоджена система співпраці з деякими оптовими компаніями, що постачають пальне, тому навіть під час подорожчання у квітні пального не сильно вплине на сільське господарство. Хоча запастись пальним надалі зараз практично неможливо, немає ні місця для зберігання, ні грошей на закупівлю”, - зазначив Іван Стефанишин.
За його словами, ціни на продукти харчування формуватимуть такі чинники: цього року планується підвищити заробітну платню у секторі сільського господарства, адже вона удвічі менша ніж у інших секторах, також піднести платню за оренду землі на 2 – 3%; зросте оптова ціна на цукровий буряк від 170 до 200 гривень, також на ринку росте ціна на зерно. 17% собівартості продуктів включає ціну за пальне, а у зв’язку з підвищенням цін на пальне вона зросте до 19%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ