Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Полтавщині понад 1200 медиків пройшли навчання за європейськими стандартами

Понад 1200 медиків Полтавщини пройшли тренінги за європейськими стандартами на базі центрального навчально-тренінгового центру Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського.

Як повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на прес-службу Міністерства охорони здоров'я, міжнародні експерти вчили сімейних лікарів, терапевтів та лікарів реанімаційних відділень надавати медичну допомогу пацієнтам з серцево-судинними катастрофами.

За допомогою спеціальних манекенів, що здатні імітувати серцебиття, дихання, розширення/звуження зіниць і навіть говорити, лікарі Полтавської області закріплювали сучасні навики  надання першої медичної допомоги, серцево-легеневої реанімації, алгоритми дій під час гострих серцево-судинних катастроф (інфаркту, інсульту).

Тренінговий центр на базі Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського відкрили у травні минулого року за підтримки спільного проекту Світового банку та МОЗ України "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей" у Полтавській області. З того часу тут провели 120 тренінгів та 8 лекцій щодо профілактики та лікування хвороб системи кровообігу, порятунку пацієнтів у екстрених станах, викликаних хворобами серця і судин.

"Інші пілотні області України також мають тренінгові центри, але у них більшу увагу приділяють теоретичній частині, а у нашому центрі – практичній. Маємо тренажер, якого більше ніде немає в нашій країні. На ньому лікарі тренуються правильно робити ін'єкції та встановлювати внутрішньовенні катетери", – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

У теоретичній частині медики проходили модулі з гіпертензивних криз, серцевої астми, гострого коронарного синдрому й загалом отримали найбільш актуальні знання з профілактики та лікування  хвороб системи кровообігу.

"План та різноманітна тематика тренінгів, розроблених в навчально-тренінговому центрі, захоплюють навіть досвідчених фахівців та науковців, які виявляють бажання теж підвищити свій професійний рівень на сучасних тренажерах", – ділиться враженнями головний лікар ПОКЛ Григорій Оксак.

Усі медпрацівники після закінчення тренінгів отримали сертифікати й деякі з них тепер проводять навчання у міжрайонних тренінгових центрах. На Полтавщині функціонує шість таких центрів: у Полтаві, Кременчузі, Гадячі, Миргороді та Полтавському районі. Також працює 26 тренінгових класів у Полтаві, Кременчузі, Горішніх Плавнях та інших центрах первинної медико-санітарної допомоги по всій області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ