Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На посадовців державної лісової охорони порушили справ на 26 млн грн

Збитки, спричинені злочинними діями посадових осіб державної лісової охорони, становлять понад 26 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Слідчий відділ прокуратури Львівської області впродовж 5 місяців поточного року скерував до суду чотири обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб державної лісової охорони, збитки у яких становлять більше 26 млн грн.

До прикладу, в травні скеровано до суду кримінальне провадження про обвинувачення  директора, начальника відділу та інженера лісового господарства державного підприємства «Радехівське лісомисливське господарство» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Доведено, що начальник відділу разом з інженером вказаного лісогосподарського підприємства упродовж двох років (2013-2015), неналежно виконуючи свої службові обов’язки, склали та виписали 10 лісорубних квитків для вирубки дерев цінних порід в межах території Лісового заказника загальнодержавного значення «Лопатинський». У той же час,  директор господарства в порушення вимог законодавства підписав та скріпив ці лісорубні квитки печатками підприємства.

Як наслідок, на території заказника проведено незаконну рубку дерев, внаслідок чого довкіллю спричинено шкоду, яка оцінена в понад 22 млн. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.2 ст.367 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, що упродовж поточного року правоохоронними органами Львівської області скеровано до суду близько 90 кримінальних проваджень у сфері лісового господарства та відшкодовано понад 1,3 млн грн завданих збитків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ