Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На програму «Теплих кредитів» у проекті бюджету рік закладено 400 млн грн

Програма «Теплих кредитів», запроваджена 2014 року, є локомотивом процесу народної енергоефективності, - зазначив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у статті для видання «Економічна правда» «Пакетне тепло. Для чого Україні Фонд енергоефективності». Про це повідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

За його словами, теплими кредитами скористалось 180 тисяч домогосподарств. «Це означає, що 180 тисяч помешкань стало теплішими, а 180 тисяч родин почали менше платити за комунальні послуги.  Ми спільно зекономили собі та державі газ. У скороченні споживання газу в Україні впродовж 2014-2016 років на 11% є велика заслуга теплих кредитів», - зауважив Геннадій Зубко. 

«Люди вимагають продовження програми «Теплих кредитів». В проекті держбюджету на 2017 рік закладено на неї 400 млн грн. Але це – можливість лише частково реалізувати енергоефективність. Аби відчутно скоротити споживання газу, Україні потрібно витратити 30 млрд євро на заходи з енергоефективності. Для залучення коштів міжнародних фінансових донорів маємо запустити Фонд енергоефективності. Впевнений, у квітні 2017 року він запрацює», - наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ