Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На просп. Свободи проводять зрізку кленів

Як повідомила керівниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, на просп. Свободи відбувається заміна частини дерев. Два неповних ряди кленів гостролистих зараз зрізають, а весною тут висадять 24 клени-явори аутропурпуреум.

«Насправді заміну дерев на просп.Свободи ми очікували, і кілька років планували, щоб заміна була максимально ефективна.

Коли приймали рішення на що замінювати, одразу відкинули варіант заміни на новий клен гостролистий. По-перше, якісного посадкового матеріалу повнорозмірного класичного гостролистого клена немає, тільки декоративні форми. По-друге, буревій нас навчив, що 70% гілок, що лежали в парках опісля, були саме з кленів. Ну, омела ще їх дуже «любить».

Шукали щось близьке за розміром і формою, місцеве та таке, що Рьорінг використовував в своїх посадках. Вибір впав на клен-явір аутропурпуреум, два екземпляри якого ми посадили на проспекті кількома роками раніше. Дуже добре почувається, гарно доповнює платани малюнком кори, має темно-зелене листя, якщо дивитись зверху, і дуже цікаве бурячкове, якщо дивитись на листову пластину знизу.

Роботи зі зрізки відбуваються зараз, оскільки добре промерзла земля і є можливість провести роботи без пошкодження газонів і поливальних систем газонів», - повідомила Олександра Сладкова.

Також посадовиця повідомила, що каштани на просп. Свободи наразі не зрізатимуть.

«Вони в дуже відносно, але кращому стані, ніж клени. Плануємо ще років 10-20 боротись за підтримання їх здоров‘я та довголіття, зокрема напевно будемо робити ін‘єкції від молі та інші обробки», - додала керівниця міського управління екології та природних ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ