Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На противників асоціації в Голландії працює російський пропагандист

На противників Угоди про асоціацію між ЄС та Україною в Голландії, безпартійних активістів руху GeenStijl, працює російський пропагандист Сергій Мархель.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Україна нам до лампочки" - репортаж про останні дні агітації у Нідерландах".

Зокрема, раніше Мархель був задіяний в активності російських посольств у державах ЄС.

Наразі він бере участь у заходах, влаштованих кампанією проти української асоціації в Нідерландах, використовуючи бейдж організатора.

Як відзначається в статті, на такого роду заходах звучить чимало тез російської пропаганди, зокрема, про те, що Україну інтегрують до ЄС проти її волі, про "переворот" часів Майдану, про потребу поважати інтереси Росії, а також про те, що зупинивши угоду про асоціацію з Україною, Нідерланди "врятують ЄС від гніву Путіна".

Також наголошується на участі у заходах поляка Томаша Мацейчека, якого українська спільнота в Нідерландах називає "штатним провокатором російського посольства". Мацейчек їздить з однієї панельної дискусії на іншу, називається журналістом (хоча відмовляється зазначити ЗМІ) і звинувачує Україну в пригніченні російськомовних та незгодних.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ