Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Прикарпатті розгорнули найдовший вишитий рушник та встановили рекорд України

фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
1/5
У четвер, 20 травня, у Калуші Івано-Франківської області з нагоди Дня вишиванки встановили рекорд України - розгорнули "Найдовший рушник" завдовжки 11 м 79 см та завширшки 1 м 2 см.

Про це інформує Суспільне.

Рушник створювали працівники Фахового коледжу культури і мистецтв Калуша. Майстриня та відповідальна за процес роботи Юлія Олінкевич розповіла, що ідея створити такий рушник є колективною.

"Ми довго радилися, думали створити щось цікаве, креативне, щоб місто прославилося. Порадившись, ми вирішили виготовити такий великий рушник у техніці фелтингу, що в перекладі означає "валяння", — сказала майстриня.

Вона додає, що виріб виконаний у непритаманній техніці для українського рушника. Його оздобили 22 орнаментами різних українських етнографічних груп. По центру зобразили емблему коледжу, а по боках – герби Калуша та України.

"Переважно у нас вишивають, тчуть, а ми вирішили застосувати досить старовинну техніку, яка зараз набирає популярності серед декоративно-прикладного мистецтва. Орнаменти ми брали несучасні, а за основу взяли орнаменти зі спільноти українців в Америці, де вони зібрали найстаровинніші візерунки України. Але ми їх трохи стилізували, змушені були адаптувати їх до цієї техніки", — пояснює Юлія Олінкевич.

Над найдовшим рушником України команда працювала пів року. Юлія Олінкевич додає, що у цю роботу вклали душу та позитивні емоції.

"Це – патріотичний проєкт. Хотіли показати, як команда може створити масивну роботу", — додала майстриня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ