Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На «Раві-Руській» затримали контрабанду у 2,5 мільйона гривень

Прикордонниками Львівського прикордонного загону разом з працівниками митниці було виявлено контрабанду майже на 2,5 млн грн, – начальник прес-служби Львівського прикордонного загону капітан Ярослава Мельник.

У міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Рава-Руська" на  в’їзд в Україну на смугу руху «Червоний коридор» прибув вантажний автомобіль марки «Сканія» під керуванням громадянина Польщі.  

 

Під час здійснення спільного контролю та вивчення товаросупровідних документів виникли сумніви щодо відповідності вантажу товаросупровідним документам. в наслідок чого  було прийнято рішення про тимчасове затримання транспортного засобу та направлено його на митну стоянку попереднього очікування для вивчення товаросупровідних документів та отримання експертної оцінки товару.

 

Так, на територію України було ввезено товар з приховуванням від прикордонно-митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості стосовно відправника та вартості товару.

 

Згідно товаросупровідних документів, слідував товар «обладнання для стільникового зв’язку – базові приймально-передавальні станції ВС-240" в кількості 32 шт. загальною вартістю 191 346, 24 доларів США, що на день ввезення становить 1 525 029, 50 грн. В ході здійснення прикордонно-митного контролю вказаного транспортного засобу було виявлено німецьку експортну декларацію на цей же товар.

 

Загальна вартість цього товару становить 203 260 євро, що на день ввезення становить 2 323 545 гривень. Згідно Інформаційного листа експерта вартість товару «обладнання для стільникового зв’язку – базові приймально-передавальні станції ВС-240" в кількості 32 шт. становить 2 267 984 гривень.

 

Товар та транспортний засіб з причепом вилучено та передано на склад митниці, сума оцінки: обладнання для стільникового зв’язку-базові приймально-передавальні станції ВС-240 в кількості 32 шт. становить 2 267 984 гривень, транспортного засобу та напівпричепа 208 850 гривень.       Загальна сума оцінки – 2 476 834 гривні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ