Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На ремонт музею Соломії Крушельницької зібрали понад 200 тис. грн

У Дзеркальній залі Львівського національного оперного театру відбувся благодійний аукціон з метою збору коштів для ремонту й реставрації експозиційних залів музею Соломії Крушельницької.
Фото з Facebook-сторінки музею

На ньому зібрали понад 200 тис. грн, розповів у коментарі Гал-інфо генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун. 

Цей аукціон став першим у переліку заходів з відзначення 150-літнього ювілею славетної співачки, запланованих у 2022 році.

На заклик музею взяти участь в аукціоні відгукнулися багато художників, колекціонерів та галеристів.

На продаж було виставлено 65 творчих робіт - картин і скульптур, які подарували митці.

“Аукціон показав позитивний результат. Ми зібрали 230 тис. грн для музею.  Для першого разу це досить суттєво, як на мене.  За ці кошти у музеї хочуть відремонтувати квартиру, яку їм надала міська рада”, - розповів Василь Вовкун. 

Він також додав, що планують проводити схожі ініціативи: “Ми будемо практикувати цю річ, бо це цікава форма і чудова можливість допомогти. Хоча хотілося, щоб картини на аукціон віддавали більше художників з гучними іменами,  бо деякі митці відмовилися взяти участь. Хочеться від них більшої активності”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ