Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Різдво Львовом пройде урочиста хода звіздарів

Цьогорічну програму святкування Різдва у Львові традиційно доповнює фестиваль «Спалах Різдвяної звізди». 7 січня святкування відбуватимуться у Шевченківському гаю. Наступного дня звіздарі урочистою ходою пройдуть центром міста і виступлять на сцені біля головної львівської ялинки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

7 січня у рамках фестивалю у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» відбуватиметься програма «У родинному колі». Відвідувачі побачать виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, представлення українських Різдвяних звізд, а також візьмуть участь у зимових іграх, конкурсах, катанні на санчатах та ковзанці та інших забавах. Господар та господиня частуватимуть пампухами та чаєм. О 14:00 год розпочнеться театралізоване дійство «Жива шопка» із Йосифом та Марією. 

Наступного дня, 8 січня, традиційно відбудеться «Святкова хода звіздарів» центральними вулицями Львова. Хода рухатиметься площею Ринок і завершиться на ярмарковій площі біля Оперного театру. До львівських звіздарів долучаться звіздарі із Івано-Франківська, Стрия, Городка, Соснівки і Сімферополя. На сцені біля головної ялинки діятиме різдвяна програма – колядування від фольклорних колективів міста, виступи вертепів, естрадних виконавців,презентація звізд від майстрів, нагородження звіздарів.

«Урочиста хода розпочнеться о 13:00 год від Домініканського собору, де звіздарі отримають благословення. Будемо йти від храму площею Ринок до Дідуха, а звідти до головної сцени біля Оперного театру», – розповідає Надія Дзвоник, завідувач етно-культурологічного відділу Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай».

Довідка:

Організатори: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» та громадська організація «Обереги». Фестиваль відбувається за підтримки управління культури Львівської міської ради. За довідками звертатися

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ