Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На саміті ЮНІСЕФ Львову присвоїли статус "Громади, дружньої до дітей та молоді"

Сьогодні, 7 грудня, у Києві відбувся саміт ЮНІСЕФ «Діти 2021», де на одній із сесій Львів отримав міжнародний статус «Громади, дружньої до дітей та молоді». Відзнаку для міста отримав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Щоб отримати цей статус, потрібно багато чого досягти. Перш за все Львів оцінив потреби своїх мешканців, зрозуміли, що їм потрібно, та почали розбудовувати місто, яке дружнє до дітей, молоді та до всіх-всіх мешканців. Я щаслива вручати сьогодні цю нагороду Львову та хочу попросили львів’ян передати свій досвід, свої знання іншим українським містам», – сказала міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

«Великі зміни творяться великою командою людей, яка плідно працювала для того, щоб Львів тримав цей статус. Близько місяця тому ми з командою в Брюсселі боролись за звання Молодіжної столиці Європи. Ми не перемогли, але все одно стали першим українським містом, яке увійшло до фіналу цього конкурсу. Це історичне досягнення, так само як і визнання «Громади, дружньої до дітей та молоді». Це все дає нам поштовхи рухатись вперед», – наголосив Андрій Москаленко.

Національний саміт є однією з серії глобальних подій, що відзначають 75-річчя ЮНІСЕФ. Саміт має на меті створити платформу, яка зосередиться на захисті прав та задоволенні нагальних потреб дітей та молоді.

Мета ЮНІСЕФ – стимулювати діалог та мобілізувати зусилля ключових зацікавлених сторін для роботи над більш інклюзивним, цілісним та сталим майбутнім для кожної дитини в Україні.

Також у роботі саміту взяли участь діти та молодь, які представили своє бачення необхідних змін. Львів’янка, Вікторія Кравець, представниця Дитячої дорадчої ради, взяла участь у сесії: «Що значить бути дитиною в Україні».

Нагадаємо, що наше місто з кінця 2018 року бере участь в Ініціативі ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Програма була розрахована на два роки, та з урахуванням впливу covid-19 зазнала змін у своєму впровадженні.

Після отримання статусу впроваджується наступний етап програми, до якого залучені КУ Інститут міста, мережа молодіжних просторів ТВОРИ!, структурні підрозділи Львівської міської ради, Дитяча дорадча рада при Львівській міській раді, а також представники громадських організацій міста.

«Якщо говорити загалом, то ця ініціатива дає змогу систематизувати дитячу та молодіжну політики, довести її до стану "окей"», – каже директор мережі ТВОРИ! Олег Малець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ