Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Стрийщині та Яворівщині відкрили меморіальні дошки на честь полеглих Героїв

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Меморіальні дошки на честь полеглих воїнів Володимира Іваника, Миколи Масіна відкрили на фасаді Володимирцівської КЗЗСО І-II ступеня, на честь воїна Василя Кульчицького – у Лозинському закладі загальної середньої освіти І-II ступенів. Про це інформує Львівська ОВА.

Життя сержанта Володимира Іваника обірвалось 3 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області.

Володимир Іваник народився 08 листопада 1985 року в селі Володимирці, де провів своє дитинство, юність та шкільні роки. Після закінчення школи навчався в Стрийському професійно-технічному училищі, відслужив в армії. У 2010 році пішов працювати в Жидачівський районний відділ ГУМВС України у Львівській області. На початок повномасштабного військового російського вторгнення Володимир вже мав бойовий досвід: воював на сході України у 2014–2016 роках. У березні 2022 року в складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади став на захист України від російського ворога. 

Микола Масін загинув 4 березня 2023 року в бою біля села Білогорівка на Донеччині. З 2018 року воював в ООС на Донбасі. Під час повномасштабної війни Микола знову вирушив на фронт. Воював під Бахмутом у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. 

Народився Микола Масін 15 серпня 1972 року в селі Монастирець. Пізніше родина переїхала у Володимирці, де Микола ріс і навчався у місцевій школі. У Жидачівському професійно-технічному училищі здобув фах тракториста-механіка. Одружився, виховував трьох дітей. Жив із родиною на Івано-Франківщині в селі Довгий Войнилів, тут захисника поховали.

Під час відкриття звучало багато теплих слів про Героїв від рідних, друзів, односельчан та керівництва громади.

«Відтепер освітянську родину Володимирцівської школи зустрічатимуть і проводжатимуть їхні мужні випускники, а діти знатимуть і шануватимуть тих, хто віддав життя за їх щасливе майбутнє у вільній Україні. Герої не вмирають, вони стають нашою честю, славою і гордістю!», – наголосили в Стрийській РВА.

Освячення меморіальної дошки загиблому воїну Василю Кульчицькому відбулося у Лозинському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. 

Відкрили меморіальну дошку сини Василя – Руслан та Максим Кульчицькі. На відкриття прийшли рідні, друзі, односельчани, представники селищної ради та відділу освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківськоï селищної ради. Отець Валерій освятив меморіальну дошку, та разом з усіма присутніми помолився за упокій душ загиблих героїв та разом з присутніми вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ