Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На свята у електротранспорті Львова крутитимуть колядки

З 18 грудня 2021 року і до 14 січня 2022 року у трамваях та тролейбусах Львова лунатимуть колядки, щедрівки та різдвяні композиції Національної академічної хорової капели "Дударик" та її колядничих гуртів (які складаються як і з дійсних, так і з колишніх учасників капели), гурту "Пікардійська терція", виконавців Соломії Чубай, Оксани Мухи, Іллі Найди та Павла Табакова.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Оскільки проєкт є соціальним і трактується як соціальна аудіореклама, яка має на меті не лише популяризацію українського музичного контенту та традицій національного святкування новорічних та Різдвяних свят, а й моральну підтримку та пасажирів електротранспорту у такий нелегкий час, – усі виконавці не лише надали офіційний дозвіл, а й відмовилися від виплати авторської винагороди.

"Попри втрати рідних та страх перед новими викликами, ми хочемо нагадати, що нас єднає, нагадати про християнські цінності та надію, які нам дарують ці свята", – зазначила фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ЛКП «Львівелектротранс» Оля Бачинська.

Зазначимо, що колядки у львівських трамваях та тролейбусах звучатимуть восьмий рік поспіль.

Перший дозвіл на використання музичних творів ЛКП "Львівелектротранс" у 2013 році надав Микола Кацал – український хоровий диригент, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, почесний громадянин Львова (2011), на той момент директор-художній керівник Національної академічної хорової капели «Дударик». Хорова капела "Дударик" створив 17 жовтня 1971 року при Українському музично-хоровому товаристві саме Микола Кацал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ