Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Святі музики у Львові зібрали 250 тисяч гривень на FPV-дрони

21 червня Львів став частиною Світового дня музики, який зібрав рекордну кількість учасників та закрив збір у 250 000 гривень на FPV-дрони для фонду Musicians Defend Ukraine. Протягом усього дня, від ранку до вечора, музика звучала у кожному куточку міста – від балконів будинків, до алей у парках та літніх терас. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Свято музики у Львові – це подія, де містяни долучаються до всесвітнього руху  Fete de la Musique (Make Music day), організовуючи безкоштовні концерти у найнеочікуваніших місцях просто неба. За 12 років існування події, до неї долучилося понад 3000 музикантів, 250 локацій та 400 волонтерів.

Свято музики у Львові 2024 побило всі попередні рекорди, зібравши 138 музикантів та охопивши 52 локації – від сольних виконавців до хорів і колективів.

«Однією з ключових ідей Свята музики є максимальне наближення музики до людей. Тому вхід на усі заходи фестивалю має бути безоплатним», — зазначають організатори.

В умовах російсько-української війни Свято музики набуло благодійної мети. Команда організаторів успішно зібрала 250 000 гривень на 12 FPV-дронів для фонду Musicians Defend Ukraine. Деякі локації долучались до спільного збору, інші відкривали власний збір на актуальні потреби окремих бригад.

Крім звичних концертів, Свято музики у Львові долучилося до планетарної акції «Pulsations», яка відбулася в межах паризьких Олімпійських ігор 2024. Львів зазвучав у прямому етері разом з іншими 23 містами з Азії, Африки, Америки та Європи. Львів представив Україну піснями замордованих українських поетів у виконанні гурту «Пиріг і Батіг».

Музиканти завершили свій виступ такими словами: «Зараз ви почули дві пісні, слова яких написані українськими поетами, яких було вбито за окупації України Радянським Союзом. І тільки но уявіть, ті самі вороги продовжують вбивати нас і зараз, у цю хвилину. Тож пам’ятайте: Russia is a Terrorist State! Glory to Ukraine!»

Свято музики у Львові відбулось за ініціативи ГО «Локальна культурна підтримка» та за підтримки Львівської міської ради, Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА та ЗМІН Фундації у межах сталого партнерства.

Фото та віжуали -  тут.

Контактна особа: Главацька Марія, піарниця проєкту, – @petitemariee
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ