Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільщині за три дні зафіксували 52 випадки штаму коронавірусу "Дельта"

За останніх три дні в області епідеміологи зафіксували 52 випадки зараження коронавірусом штаму "Дельта".
Оксана Чайчук

Про це повідомила виконувачка обов'язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук, - інформує "Суспільне".

"Ми провели моніторинг всіх у кого діагностували COVID-19. Ми поставили на тест-систему на визначення "Дельта" вірусу. І в нас підтвердженими є 52 позитивних випадки, що підтверджено і Центром громадського здоров’я. Всі дослідження пройшли по трьох мутаціях. Це 100% підтвердження. Бачимо, що це є багато випадків. Практично кожен. Ми цілеспрямовано вибирали людей, які прибули з Росії чи з Великої Британії, чи з країн Індонезії – це є саме ті країни, які є неблагополучними по "Дельті". Тому ми їх прицільно досліджували. Досліджували також контактних людей з вогнищ, які контактували з цими людьми, чи в домашній ситуації, чи в інших побутових умовах, чи на якихось святкуваннях. І як правило, вони також підтверджені. Це викликає велику стурбованість, що через тиждень-два може в нас початися знову спалах і різкий підйом захворюваності", – розповіла Чайчук.

За минулу добу COVID-19, за словами Оксани Чайчук, підтвердили в 46 осіб. Це на 27 випадків захворювання більше, ніж вчора. Летальних випадків за добу не фіксували, а одужання підтвердили у чотирьох осіб.

Загалом з початку пандемії COVID-19 підтвердили в понад 70 тисяч осіб, майже 69 тисяч з них вже видужали та 1205 людей померли.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ