Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На території 6-го Арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи, - Олексій Чернобай

Як повідомляє з місця надзвичайної події начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай, станом на 10.30 11 жовтня пожежа на технічній території ліквідована, спостерігаються поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках де відбуваються тління. Значно зменшилося задимлення.

На території 6-го Арсеналу продовжує роботу оперативна група з ліквідації наслідків на чолі із керівництвом Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

Організовано взаємодію зі СБ України, ДСНС України, Національною поліцією, місцевим штабом територіальної оборони. На території арсеналу силами ЗС України та ДСНС організовано гасіння осередків тління на технічній території.

На даний час, на технічній територій Арсеналу працює 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), два пожежні літаки авіації ДСНС та 9 пожежних машин. 10 жовтня літаками було здійснено 21 скид води.

Станом на 10.30 сьогодні вже здійснено 9 скидів води.

Для координації сил і засобів залучених до ліквідації осередків тління та наслідків надзвичайної події організовано роботу аеророзвідки ЗС України.

З 10 жовтня на території Арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснили поверхневе очищення 70 відсотків адміністративної території арсеналу. Робота триває.
В населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі Військової служби правопорядку ЗС України організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку.

Силами ВСП ЗС України, Національної гвардії та Національної поліції організовано охорону навколо периметру технічної території, з метою недопущення проникнення сторонніх осіб.
З 10 жовтня на адміністративній території Арсеналу працюють групи від територіальних органів КЕЧ по відновленню життєдіяльності військової частини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ