Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«На Чернігівщині вдалося забезпечити головне — не допустити людських жертв», - Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Уряд України не залишить сам на сам мешканців сіл Ічнянського району Чернігівської області, що опинилися у небезпеці через пожежу арсеналу боєприпасів. Як інформують у прес-службі ДСНС України, про це він повідомив 10 жовтня під час засідання Уряду.

«Вдалося забезпечити головне — не допустити людських жертв», - наголосив Прем'єр-міністр.

«Будемо слідкувати за приборканням пожежі, піротехніки готові, штаби працюють. Кожен знає, що потрібно робити, - сказав Володимир Гройсман. – Повернутися додому людям можна буде тоді, коли будемо впевнені, що жодних загроз немає. Головне питання – безпека. Над цим працюємо в повній координації».

В свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін доповів про заходи, які вживаються для мінімізації наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівської області.

«На цей час вибухи продовжуються, хоча їх інтенсивність значно зменшилась. З отриманням інформації про пожежу та вибухи на складах боєприпасів Міноборони в Ічнянському районі, Державною службою з надзвичайних ситуацій, спільно з місцевою владою, основні зусилля було зосереджено на евакуації населення з небезпечної зони, для чого було введено в дію план евакуації та організовано роботу евакуаційних пунктів» - доповів Голова Служби.

«Завдяки своєчасному оповіщенню населення та оперативному залученню 35 автобусів вдалося у найкоротший термін евакуювати понад 12 з половиною тисяч осіб з м. Ічня та 36 прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні», - повідомив Микола Чечоткін.

Він зауважив, що у минулому році на території району були проведені відповідні навчання. За словами Голови ДСНС, це допомогло в найкоротший термін організувати евакуацію людей з небезпечної зони та запобігти втратам серед населення.

«Авіацією ДСНС проведено повітряну розвідку технічної території арсеналу та здійснено 5 скидів води. Можемо говорити про позитивну динаміку», - підсумував Микола Чечоткін.

В свою чергу, Глава Уряду також подякував людям, які не стояли осторонь та допомагали. «Люди більше показують, як треба об’єднатися та згуртуватися, - сказав Прем’єр-міністр. – Хочу подякувати за координацію служб».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ