Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

На території Львівського геріатричного пансіонату не буде жодного незаконного будівництва

Львівська міська рада відгукнулася на звернення Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» і готова надати йому дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у 14 га, на території якої розташований пансіонат, - інформують у ЛОР.
Фото: ЛОР

Відповідну ухвалу вже підготовлено для розгляду на сесії міської ради. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За його словами мова йде про територію площею 14 гектарів, в тому числі про 2,4 гектара, які є у спірній власності.

«У 2010 році голова ОДА підписав розпорядження передати із загальної площі земельної ділянки геріатричного пансіонату 2,4 га у постійне користування ГО інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя». Понад 10 років тривають судові процеси. На одному з етапів суд визнав землю міською, але і залишив 2,4 га в постійному користуванні ГО. Та позиція міста чітка і зрозуміла, що ця ділянка може використовуватися лише під потреби геріатричного пансіонату» - розповів Любомир Зубач.

За словами в.о. директора Львівського геріатричного пансіонату Етері Пасеки нещодавно на спірній території невідомі люди намагалися розпочати будівельні роботи. Виявилося, що в реєстрі на цій земельній ділянці існує будівля площею 56,8 кв. м, яка зареєстрована за громадською організацією, втім по факту такої будівлі не існує. Тож керівниця пансіонату забила на сполох, а Львівська міська рада скерувала фахівців управління державного контролю за використанням землі, аби ті обстежили ділянку та зафіксували, що жодного майна громадської організації тут немає. Наразі, через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало право власності на ділянку з будівлею, Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Обласна рада ініціює службову перевірку у Львівському геріатричному пансіонаті

«Зараз маємо зареєстроване кримінальне провадження, тривають слідчі дії. Загалом, протягом понад 10 років відбувалися 4 судових процеси з різними позивними вимогами. З позовами зверталась як Львівська міська рада, так і прокуратура про оскарження розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 2010 року. Зараз ми очікуємо на прийняття Львівською міською радою відповідної ухвали, в тому числі з урахуванням цих обставин реєстрації документів на неіснуюче будівництво, будуть ініційовані нові судові процеси», – зазначив начальник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Власник ділянки Львівська міська рада, власник Львівського геріатричного пансіонату Львівська обласна рада та керівництво пансіонату напередодні, під час брифінгу, заявили про свою консолідовану позицію, що усі 14 га – це землі геріатричного пансіонату!

​У Львівському геріатричному пансіонаті треба терміново наводити лад, - Юрій Холод

«Сьогодні у пансіонаті проживають 292 підопічних, з них 45 – внутрішньо переміщені особи, а 70 мешканців - прикуті до ліжка. З допомогою обласної та міської ради ми боремося за цю землю для наших мешканців: людей похилого віку та осіб з інвалідністю. В нас вже є плани, ми хочемо, щоб тут був реабілітаційний центр для наших людей з інвалідністю, зрештою наші захисники, після повернення з фронту, також масово потребуватимуть реабілітації», – наголосила в.о. директора Львівського геріатричного пансіонату Етері Пасека.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ