Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Центр громадського здоров’я чекає реорганізація

Центр громадського здоров’я реорганізують. Про це сьогодні, 23 червня, повідомили на засіданні комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - пресслужба Львівської обласної ради

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис повідомив, що основною причиною реорганізації Центру громадського здоров’я є ідентичність частини його функцій та функцій Львівського обласного лабораторного центру. Зокрема робота щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

Він додав, що вже напрацьоване бачення майбутньої реорганізації. Згідно з постановою Кабміну від 17.02.2021 р., функції центрів громадського здоров’я мають бути передані під обласні лабораторні центри.

Однак, в межах ЦГЗ функціонує центр по боротьбі з ВІЛ-СНІДом, а також відділ статистики, які не підпадають під функціональні обов’язки обласного лабораторного центру

«Постанова Кабміну передбачає створення центрів медичної статистики, які мають функціонувати з 1 липня 2021 року. На це передбачені кошти і є наказ управління майном про зміну назви, щоб мати можливість засвоїти кошти з державного бюджету. А Центр громадського здоров’я буде реорганізовано, відтак працівники зможуть перейти на роботу у лабораторний центр, а пацієнти з ВІЛ-СНІДом будуть переведені до Центру легеневого здоров’я для подальшого спостереження та амбулаторного лікування.  Наскільки мені відомо, така позиція є узгодженою і проект рішення буде скерований до Львівської обласної ради», - сказав Орест Чемерис.

Варто додати, що при передачі функцій, перш за все йдеться про перепрацевлаштування працівників, які їх виконують, з ЦГЗ до лабораторного центру.

Дректорка Центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська зазначила, що працівники, які захочуть перейти – зможуть це зробити.

«Щодо реорганізації є узгоджена позиція усіх сторін, працівники є поінформованими, тому ми очікуємо рішення депутатського корпусу облради»,  -  сказала Мар’яна Служинська.

Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ зазначила: «Ми отримали з МОЗ лист в якому є інформація про людей, які погодилися перейти на роботу. Відкрито 37 ставок і на них вже є фінансування. Ми готові прийняти людей на роботу 1 липня».

Питання про реорганізацію буде винесено на сесію Львівської обласної ради 13 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ